Home » Blog » Het maken van: ‘Project Vogelhorst’

Het maken van: ‘Project Vogelhorst’

 

VAN IDEE TOT 3D

Ieder project is uniek en toch beginnen ze allemaal hetzelfde; met een idee. Zo was het ook met project Vogelhorst. Het doel was om in een korte tijd een stel prachtige, levendige impressies op het scherm te toveren. Impressies die tot de verbeelding spreken en mensen over de streep trekken om zo’n prachtige woning te kopen.

“Levendige impressies in

korte tijd”

HOE GAAN WIJ TE WERK?

Bij veel projecten wordt begonnen alsof wij het huis echt zouden moeten bouwen. De eerste stap is vaak het bestuderen van de bouwtekeningen. Zo krijgen wij een gevoel bij het gebouw en een idee bij de uitstraling die de plaat nodig heeft. Dit om de woning het beste tot zijn recht te laten komen.
In het geval van project Vogelhorst hadden wij dankzij de architect beschikking over bestaande 3D modellen. Deze waren in de software Sketchup vervaardigd. Aangeleverde modellen geven ons vaak de mogelijkheid om sneller naar de volgende stap te gaan. Zo hebben wij meer tijd om te concentreren op materiaalkeuze, belichting en de aankleding van de omgeving.

VAN BLOKMODEL TOT SFEERVOLLE ARTIST IMPRESSIE!

Nu wij het model, de omgeving, en alle andere facetten klaar hebben gemaakt is het tijd voor de volgende stap. Hierin voegen wij net dat extra beetje magie toe aan het recept dat Mars° toepast op alle impressies. De platen krijgen mooie sfeervolle tuinen. De zon en wolken krijgen de kans om de woning letterlijk in het zonnetje te zetten. Vogels vliegen in de lucht en de kleine nuances die het tot een prachtig eindresultaat brengen worden met de digitale kwast toegepast.

HUISJE, BOOMPJE, BEESTJE

Nu de reeks woningen allemaal hun eigen unieke impressie hebben gekregen is het tijd om de platen een laatste blik te geven. Dit doen we om te garanderen dat de reeks impressies uniek zijn, maar boven alles samen een prachtige set gaan vormen.
Als klant heb je bij Mars° de keuze uit vele eindproducten. Hiervan is de artist impressie het meest gebruikte. Maar het is ook mogelijk om de gemaakte 3D modellen toe te passen in prachtige Virtual Reality omgevingen, Animaties, Reclame-uitingen en nog veel meer!
Dan rest er nog maar één ding en dat is het kijken naar de prachtige platen die we hebben gevisualiseerd voor project Vogelhorst. Heb je zelf ook een goed idee? Aarzel dan niet om via de website ons te benaderen en van jouw idee een prachtige werkelijkheid te maken.

Michael van den Heuvel
3D Artist